فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان در تهران - علت خیره شدن نوزادبه یک نقطه - انواع تشنج در نوزادان -www.childneurology.ir

تلفن مشاوره دکتر علیرضا رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال و کودکان :09025540607

نوبت دهی : 02155406074  -  09025540607

مشاوره از طریق واتساپ : 09025540607

وب سایت رسمی دکتر علیرضا رضایی

 فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و اطفال

فلوشیپ تشنج و صرع و نوار مغز

دکتر علیرضا رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب  کودکان و اطفال

حملات خیره شدن از جمله دلایل ارجاع به پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان می باشد. به دلیل این که والدین یا معلمان از احتمال تشنج نگران می شوند. حملات خیره شدن در کودکان بسیار شایع است. دشواری کار در این است که پزشک بتواند در ارزیابی اولیه حملات تشنج را از از حملات غیر تشنج افتراق دهد. توضیح واضح حمله به خصوص توسط فردی که شاهد ماجرا بوده است بسیار کمک کننده است است و باعث تشخیص حمله در ابتدای کار می شود. ندرتا خود پزشک حمله را مشاهده میکند و در آن حالت ممکن است پزشک حمله را تشخیص دهد و نیاز به بررسی‌های بیشتر نباشد. تشخیص های افتراقی حملات خیرگی در کودکان در دسته بندی وسیع قرار می گیرد به عنوان مثال تشنج های مخفی، صرع کانونی، خیال پردازی یا شیفتگی به موضوعات خاص می باشد. برای تشخیص دقیق ممکن است نیاز به بررسی بالینی سیستماتیک و یا استفاده از ابزارهای تشخیصی باشد. البته در خیرگی کودکان باید به این نکته توجه کنیم که سن کودکان و مرحله تکاملی آن ها و بیماریهای زمینه ای مغز و اعصاب ممکن است است در تشخیص حملات خیرگی کمک کننده باشد، به عنوان مثال خیرگی درسن نوجوانی بیشتر احتمال تشنج وجود دارد تا خیال پردازی.

اینجا ما نکاتی را برای کلاس بندی تشخیص دقیق خیرگی در کودکان عنوان می‌کنیم که هم برای عموم مردم قابل استفاده است هم برای پزشکان جوان، که چگونه خیرگی در کودکان را به حملات تشنج یا غیر تشنج تقسیم کنیم. ابتدا از حملات غیر تشنج که به صورت خیره گی خود را نشان می‌دهند شروع می کنیم.

ماساژ سکته مغزی

خیال پردازی

خیال پردازی در کودکان شایع است. این کودکان بیشتر دچار یک مشکل زمینه ای به نام بیش فعالی کم تمرکزی ADHD  می باشند. ایا ممکن است مشکل یادگیری یا سندروم تورت Touret Syndrome داشته باشند. این حملات بیشتر در زمان هایی اتفاق می افتد که کودک در حالت غیرفعال و یا زمان هایی که فعالیتهایی انجام می‌دهد که علاقه‌ای به آنها ندارد اتفاق می‌افتد. کودکان در حالت های خیال پردازی به تحریکات صوتی پاسخی نمی دهد، به عنوان مثال در این حالات اگر اسم کودک را صدا کنید پاسخی نمی دهد اما معمولاً به تحریکات لمسی جواب می‌دهند مثلاً اگر ایشان را تکان بدهید پاسخ می دهند. هر چند در کودکان مبتلا به مشکلات یادگیری و تاخیر تکاملی قطع کردن این حملات خیال پردازی ممکن است سخت باشد. نکته کلیدی در تشخیص خیال‌پردازی قطع این حملات با تحریکات لمسی می باشد.

 

مجذوب کاری شدن

شیفتگی و مجذوب شدن در کاری که کودک تمایل زیادی به آن دارد می تواند مدت زمانی با عکس آرامش و حتی خیرگی او بشود این مدت زمان بستگی به تحریکات محیطی دارد و معمولاً با تحریکات صوتی قابل برطرف شدن می باشد به عنوان مثال بازی های کامپیوتری و یا گاهی انجام دادن تکالیفی که کودک به آن علاقه مند می باشد می ‌تواند باعث این حالت بشود.

نوعی اختلال در کودکان به نام اختلال خوشنودیgratification disorder  که قبلاً به عنوان اختلال خود ارضاییMasturbation  نامیده می شد در برخی کودکان دیده می شود که این هم نوعی مجذوب شدن می باشد. این اختلال در واقع بازی با آلت تناسلی که در کودکان بزرگتر دیده می شود نیست و در کودکان کوچکتر دیده می شود سن شروع معمولاً سه ماه تا سه سال می باشد در این حالت کودک ممکن است دچار خیرگی شود و کمی در حالت خلسه و خواب آلودگی فرو برود صورت معمولاً برافروخته شده و قرمز میشود و پاها را به صورت صفت و قیچی شده در می آورد که البته این حالت با حواس پرتی کودک از بین می رود. تمام آزمایشات در این کودکان طبیعی می‌باشد و تشخیص معمولاً با دیدن این حالت اتفاق می‌افتد هر چند ممکن است پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان برای رد حملات تشنج اقدام به بررسی با نوار مغزی بکند.

 

حملات شبه میگرن

 اختلالاتی که باعث خیرگی در کودکان میشود حالتی است به نام آلیس در سرزمین عجایب این حملات مطرح کننده حملات شبه میگرن می‌باشند این حملات ممکن است تا ۲۰ دقیقه طول ب‌کشد و پس از آن سردرد ضربانی شروع می شود در طول این حملات ممکن است کودک خیره باشد و یا ممکن است دچار ترس یا خیالات  شود.

در این گونه حملات ممکن است علت زمینه ای میگرن و یا تشنج باشد و یا ممکن است هر دو اختلال در یک فرد وجود داشته باشد. و خیرگی علامت شایع ترین اختلالات می باشد هر چند که گاهی سردرد ممکن است قبل از تشنج و یا حتی بعد از تشنج رخ بدهد. این حالت ها گاهی به عنوان میگرآلپسی نامیده می شود که بیان کننده این هست که ممکن است بیماری صرع و میگرن همزمان در یک فرد وجود داشته باشد. کودکان در طول این حمله خیره بوده و به تحریکات محیطی هیچ پاسخی نشان نمی دهد.

سایر علل نادر خیرگی عبارتند از استفراغ های دوره ای، مشکلات خواب، تشنج‌های سایکوژنیک یا روانی. هر چند که این حملات ممکن است با استفراغ و یا بی اختیاری ادرار و یا بیدار شدن های مکرر از خواب باشد، ولی خیرگی علامت بارز این اختلالات می باشد.

در کودکانی که به دلیل خیرگی مراجعه کرده‌اند؛ فقط دو نوع تشنج ممکن است مطرح باشد، یکی از آنها تشنج ابسانس یا تشنج مخفی و دیگری تشنج های کانونی میباشند. تفاوت‌های کوچکی بین این دو نوع تشنج وجود دارد که حتماً باید پزشک بتواند این دو نوع تشنج را از هم افتراق بدهد. به دلیل اینکه درمان هر کدام متفاوت میباشد. معمولاً تشنج‌های ابسانس زیر ۲۰ ثانیه می باشد و او را که نوعی اختلال قبل از شروع تشنج می باشد و به صورت تاری دید و یا کج و معوج دیدن اشیا و یا احساس حالت بد در ناحیه شکم میباشند در نوع تشنج ابسانس دیده نمی شود. همچنین حالت پست ایکتال که به عنوان حالت پس از تشنج می باشد و به صورت سردرد و استفراغ خود را نشان میدهد در تشنج ابسانس وجود ندارد در حالی که در تشنج های کانونی طول مدت حمله معمولاً بیشتر از یک دقیقه بوده و اورا  Auraوجود دارد و همچنین حمله پست ا یکتال که به صورت خواب آلودگی، سردرد و استفراغ می باشد در این کودکان دیده می‌شود.

تشنج ابسانس در کودکان به دو گروه بزرگ تقسیم می شوند؛ تشنج‌های ابسانس تیپیک و تشنج‌های ابسانس غیرتیپیک. البته سازمان لیگ جهانی بر علیه صرع  ILAEبه گونه‌ای دیگری تقسیم بندی می کند: ۱)تشنج‌های ابسانس که ممکن است تیپیک یا غیر تیپیک باشند 2) تشنج‌های ابسانس با تظاهرات خاص مثلاً تشنج‌های ابسانس با تشنج‌های مایوکلینیک یا پرش پلک

ابسانس تیپیک که قبلاً به عنوان تشنج پتی مال از آن یاد می‌شد: چند ثانیه طول می کشد به عنوان یک تشنج ژنرالیزه تقسیم بندی می شوند شروع ناگهانی و ختم ناگهانی دارد که حدوداً ۲۰ ثانیه یا کمتر طول میکشد دو نوع تظاهر اساسی دارد ۱ خیرگی به صورت کاهش سطح هوشیاری که ممکن است از نظرها دور بماند و به همین علت آن تشنج ابسانس یا مخفی می گویند ۲ در نوار مغز این بیماران نوعی امواج ژنرالیزه کمپلکس دیده می شود که برای تشخیص تیپ‌یک می باشد گاهی اوقات در کلینیک پس از انجام یک تستی به نام تست هایپر ونتیلاسیون که در آن از کودک می خواهیم که به مدت ۲ الی ۳ دقیقه تنفس تند انجام بدهند این حمله تحریک می شود. پزشک با دیدن این حمله می تواند به تشخیص برسد. همچنین پس از درمان موفق این تست ممکن است از بین برود.

 ابسانس مایوکلونیک بسیار نادر است است و سن شروع حدود ۷ سال می باشند شروع و ختم ناگهانی دارند و بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب اتفاق می افتد مدت حمل از ۱۰ ثانیه تا ۲ دقیقه متغیر است مایوکلونوس یا پرش عضلات اندامها ریتمیک است معمولاً شانه ها بازوها و سر را در بر می‌گیرد ولی گاهی ممکن است عضلات اطراف دهان را و یا پلکها را درگیر میکند نوار مغز در این گونه از بیماران امواج اسپایک  SWD را به صورت دو طرفه نشان می دهد.

در صرع ابسانس ممکن است انواع سندروم های نادر و مقاوم به درمان مثل سندروم جیوونز دیده بشود در این بیماران خیرگی ها همراه با پرش پلک یا بالا رفتن چشمها می باشد. این کودکان کمی از نظر هوشی عقب می باشند ولی درمان این کودکان معمولاً مشکل است.

 

صرع کانونی

هر چند که صرع ابسانس و صرع کانونی هردو به صورت خیرگی و کاهش سطح هوشیاری خود را نشان می‌دهند. چندین تظاهر بالینی به افتراق این دو کمک می کند . افتراق این دو ازهم در درمان  پیش آگهی و از نظر بررسی‌ها کاملاً کمک کننده است.

مدت زمان صرع کانونی معمولاً بیش از ۳۰ ثانیه و حدوداً بین ۱ تا ۳ دقیقه می باشد حالت پست اکتال در این نوع تشنج دیده می شود.  درتشنج کانونی معمولاً سطح هوشیاری تغییر می‌کند به صورت گیجی و خواب آلودگی، احساسات کنترل نشده و سختی در صحبت کردن که حدود ۲ تا چند دقیقه طول می کشد و حتی گاهی اوقات چند ساعت ممکن است طول بکشد. نوار مغز در این کودکان ممکن است طبیعی باشد و یا در کانون های خاصی امواج تشنج را نشان بدهد. تصویربرداری مغز در این نوع تشنج ضروری می باشند. این نوع تشنج تمایل دارد که در خواب اتفاق بیفتد کودک ممکن است به صورت هراسان از خواب بیدار شده دچار خیرگی شود و الفاظ نامفهوم به کار ببرد و یا در تخت خود غلت زند و یا حتی گاهی اوقات جیغ های بلندی بزند و یا به صورت ناگهانی از خواب بلند شده و شروع به دویدن کند خوشبختانه با تشخیص به موقع حدود ۸۰ درصد این نوع از تشنج ها قابل درمان می باشد ولی تاخیر در درمان ممکن است با عکس مقاومت بیماری به درمان شود.

به عنوان خلاصه مطالب فوق نکات زیر را خدمت شما عرض می کنم در برخورد با حملات خیره شدن کودک ابتداً باید بدانیم که واکنش کودک به تحریک تماسی در حین خیرگی چیست؟ اگر کودک به تحریک تماسی پاسخ میدهند معمولاً تشنج محتمل نیست. در این حالت ها ممکن است کودک دچار خیال پردازی، عدم تمرکز و یا جذب شدن در آن کار باشد که می بایست برای این کودکان بیش فعالی، اختلال یادگیری، سندروم توره و یا خود ارضایی را در نظر داشته باشیم. که اگر اینها باعث خیرگی نشود باید بررسی ها برای رد کردن تشنج و یا سایر علل به کار برده شود. اگر کودک به تحریک تماسی واکنش نشان ندهدف احتمالا مبتلا به تشنج می باشد. در این حالت باید بدانیم که مدت حمله چقدر میباشد؟ اگر مدت حمله زیر ۲۰ ثانیه می باشد و کودک قبل از حمله اورا ندارد و پس از حمله پست ایکتال ندارد احتمالاً مبتلا به تشنج ابسانس می‌باشد. که در این حالت پزشک می‌تواند با انجام نوار مغز نوع تیپیک و آتیپیک را مشخص کند و بر اساس آن شروع به درمان کند. اگر مدت حمله بیش از یک دقیقه است و یا قبل از حمله دچار اورا می شود و همچنین پست ایکتال بعد از حمله خیرگی دیده می شود احتمالاً کودک مبتلا به صرع کانونی می باشد. در این حالت پزشک اقدام به ثبت نوار مغز معمولی می کند، اگر نوار مغز نشان دهنده صرع کانونی باشد پزشک بر اساس آن شروع به درمان میکند. اگر نوار مغز طبیعی باشد پزشک اقدام به ثبت نوار مغز با محرومیت از خواب می کند که معمولاً اگر صرع کانونی در کار باشد حدود ۹۰ درصد تشخیصی می‌باشد و پزشک بر اساس آن اقدام به انجام تصویربرداری از مغز که معمولا ام آر آی میباشد می کند.

اگر با اقدامات انجام شده تشخیص قطعی مقدور نباشد و یا پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان در مراحل اولیه صلاح بداند  انجام نوار مغزی همراه با فیلمبرداری چند ساعته یا ویدئو ای ای جیVideo-EEG  میتواند تشخیص قطعی را مقدور سازد.

باید بدانیم تشخیص قطعی برای درمان لازم است و در مواردی که تشخیص قطعی وجود ندارد ممکن است درمانهای اضافی و آسیب رسان برای کودک استفاده شود. همانگونه که در مطالب فوق ذکر شد انجام ویدئو ای ای جی می تواند تشخیص را قطعی ساخته و در مواردی که نیاز به درمان نمی باشد درمان های اضافی را قطع کرد و در مواردی که اشتباهاً تشنج به عنوان یک حمله غیر تشنجی تلقی شده است با تشخیص به موقع و درمان به موقع از عوارض جبران ناپذیر تشنج ها بر روی کودک جلوگیری نماییم.

خیرگی ( خیره شدن به یک نقطه)

 

خیره شدن به یک نقطه در کودکان مساله مهمی است که بهتر است جدی گرفته شود . این مشکل ممکن است به دلیل برخی آسیب ها و یا شوک و همچنین مشکلات مغز و اعصاب رخ دهد. برخی از والدین  اظهار می دارند که کودکشان حالت خیرگی داشته ، به یک نقطه خیره می شوند و در این مدت ، صدای دیگران را نمی شوند. حالت خیرگی ممکن است به سبب اختلال و یا تحریک غیر نرمال مغز باشد. اما در برخی از موارد نیز ، کودک به دلیل کمبود توجه ، به یک نقطه خیره می شود که این مورد بیشتر جنبه احساسی داشته و باز هم باید درمان شود.

علت خیره شدن

 یکی از دلایل خیرگی کودکان به یک نقطه ، ممکن است  به دلیل وجود بیماری صرع باشد.  زمانی که حمله تشنجی در کودک صورت می گیرد ، حالت خیرگی به وجود می آید. اما  این خیرگی را نباید با مشکلات دیگری مانند اختلال در یادگیری و یا کم هوش بودن اشتباه گرفت. در صورتی که کودکی چند ثانیه تا چند دقیقه به یک نقطه خیره شده و عکس العملی برای پاسخ دادن به اطرافیان نداشته باشد ، توصیه می شود که سریعا به فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه شود.

برخی از والدین از این موضوع نگران هستند و می گویند که کودکشان بعضی مواقع به یک نقطه خیره شده و حالت مات زدگی پیدا می کند. در این حالت ، کودک به مدت چند ثانیه تا چند دقیقه حالت خیرگی پیدا می کند ، چشمانش به یک جا خیره می شود و اینطور به نظر می رسد که صدای اطرافیان را نمی شنود. اطرافیان با کودک حرف می زنند ، اما در همین مدت کوتاه ، کودک جوابی نمی دهد و همین موضوع سبب نگرانی و ناراحتی والدین می شود. اگر این حالت خیرگی تکرار نشده و پس از چند ثانیه برطرف شود ، احتمالا مسآله زیاد مهمی نیست . اما در صورتی که خیره شدن کودک بدون هیچ واکنش و پاسخی تکرار شده و حالت مات زدگی و بی حرکتی و عدم واکنش مشاهده شود ، بهتر است دلایل آن بررسی شده و پس از تشخیص نسبت به درمان آن اقدام کرد.

یکی از احتمالات مربوط به خیره شدن کودک به یک نقطه ، ممکن است به دلیل تحریک غیر طبیعی مغزی باشد. این حالت را اصطلاحا ( ابسانس ) می گویند. مغز انسان بر اثر محرک های مختلفی تحریک می شود. پیام های عصبی به صورت شبانه روزی به مغز فرستاده می شوند و مغز  ، به عنوان مرکز فرماندهی بدن ، پس از دریافت پیام ها ، واکنش های مختلف و مربوطه را ایجاد می کند. هر گونه تحریک غیر طبیعی حتی به مدت خیلی کوتاه ، ممکن است سبب بروز واکنش هایی در بدن انسان شود.

 

در برخی موارد ،  همراه با خیره شدن کودک به یک نقطه ، علائم دیگری نیز ممکن است در کودک به وجود بیاید . این علائم می تواند به صورت پرش های ناگهانی و یا غیر ارادی پا و یا دست ، ایجاد حرکات تکراری در لب و زبان و یا حتی پایین آمدن قدرت تمرکز و توجه به تکالیف مدرسه.... باشد. این گونه علائم هر یک به نوبه خود ممکن است نشانه ای از بروز بیماری جدی و یا وجود بیماری باشد.در صورت مشاهده هر یک از این علائم ، مراجعه به فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ضروری است.

 باید در نظر داشت که هر گونه رفتار غیر طبیعی چه به صورت جسمانی و یا به صورت روحی و رفتاری در کودک ، بسیار مهم بوده و نباید از این گونه موارد و علائم به راحتی گذشت. به دلیل آن که کودک هنوز به بلوغ کامل نرسیده است ، ممکن است نسبت به بسیاری از عوامل خطر ، تحریکات ، بیماری ها و صدمات ، آسیب پذیرتر باشد ، به همین دلیل توجه به علائم غیر طبیعی در کودکان مهم بوده و مراجعه به پزشک توصیه می شود.

 

در برخی موارد، کودکانی که دچار بیماری صرع هستند ، به هنگام تشنج ، نوعی حالت خیره شدن به یک نقطه را دارند، حملات تشنجی همیشه به صورت پرش های شدید و یا حرکات بسیار تکانشی نبوده و گاه ممکن است تنها به صورت خیره شدن و حالت مات زدگی باشد. بروز تشنج که به دلیل اختلال در کارکرد مغز است در کودکانی که دچار صرع هستند ، مشاهده می شود. متاسفانه در بعضی از مواقع ، تصور اشتباهی در موردکودکانی که دچار تشنج شده و حالت خیرگی دارند ، به وجود می آید و اینطور فکر می کنند که کودک هوش کمی داشته و یا مشکل یادگیری دارد. در نتیجه کودک دچار افت تحصیلی می شود. اما چنانچه بیماری صرع در این کودکان تشخیص داده شود ، درمان نیز صورت گرفته و مشکلات دیگر نیز از بین می روند.

حالت خیره شدن کودک به یک نقطه ممکن است با عدم هوشیاری نیز همراه باشد. مثلا در طی آن لحظات، کودک هیچ عکس العملی نداشته و حتی شاید پس از آن نیز چیزی به خاطر نیاورد. البته این عدم هوشیاری تنها ممکن است برای لحظاتی باشد و این اختلال در هوشیاری نیز ممکن است به دلیل آن باشد که در این گونه مواقع ، مغز کودک تحت تاثیر و کنترل تحریکات و فعالیت های غیر طبیعی است. به بهرحال کودکانی که دچار این اختلال هستند ، ممکن است پریشان و حواس پرت شده و تمرکز کافی نداشته باشند.

البته  این حالت در کودکان بیش فعال نیز دیده می شود. کودکان بیش فعال در برخی مواقع ، ممکن است دچار حالت خیرگی شوند ، به یک نقطه خیره شده ، تمرکز کافی نداشته ، و توجهی به اطراف نداشته باشند. تمام این علائم در بیماری های مختلف ، همگی علائمی در اختلال در کارکرد مغز کودک می باشد. این اختلال حتی برای چند دقیقه در کودکان ، موضوع مهمی بوده و تشخیص نهایی و درمان نیز در نهایت ، به عهده پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان می باشد.

از آن جاییکه مغز ، مرکز کلیه واکنش ها در بدن محسوب می شود ، بنابراین دریافت هر گونه سیگنال غیر طبیعی نیز سبب بروز واکنش های غیر طبیعی می شود. مخصوصا در کودکان که نسبت به بزرگسالان ،  قدرت پذیرش مشکلات و آسیب های وارده را ندارند. به همین دلیل ، این گونه اختلالات در رده مشکلات و بیماری های مربوط به مغز و اعصاب بوده و نیازمند پیگیری می باشد.

زمانی که کودکی دچار تشنج می شود ، چه این تشنج بر اثر تب شدید بوده و یا بر اثر حملات صرع باشد ، نشانه ها و علائمی را همراه دارد. یکی از این حالات ، همان حالت خیرگی است که به دلیل تشنج رخ داده است. خیره شدن کودکان ممکن است نشانه ای از یک بیماری جدی باشد. در برخی دیگر از بیماری ها مانند تیروئید چشمی ، پارکینسون و از این قبیل نیز ممکن است خیره شدن به یک نقطه مشاهده شود. همانطوری که گفته شد ، این بیماری ها همگی از بیماری های مغز و اعصاب بوده و مشکلات مغز و اعصاب نیز در کودکان ، ممکن است بسیار جدی و خطرناک بوده و عواقب بدی داشته باشد.

 

در بیماری صرع کوچک ، که معمولا در کودکان بیشتر از بزرگسالان دیده می شود ، علامتی اولیه وجود دارد که این علامت اولیه ، همان خیره شدن به یک نقطه است. در این لحظه ، کودک  ، متوجه اتفاقات اطراف خود نشده و واکنش محیطی ندارد. پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان با انجام آزمایشات اولیه مانند نوار مغز ، وضعیت کارکرد مغز را بررسی کرده و هر گونه اختلال و مورد غیر طبیعی در عملکرد مغز ، تجزیه و تحلیل می شود. هر گونه مشکل و اختلال رفتاری ممکن است نشانه ای از بیماری مغزی در کودکان باشد. متاسفانه این موضوع از طرف برخی از والدین جدی گرفته نمی شود. واکنش های ارادی و غیر ارادی که که با فرمان مغز و توسط اندام ها ایجاد می شود ، همگی باعث ایجاد نوعی هماهنگی بین اندام های مختلف بدن می شود. حال تصور کنید که کارکرد مغز و تحریکاتی که به مغز وارد می شود دچار مشکل شده و عملکردی غیر طبیعی ایجاد شود ، به همین دلیل مشکلات زیادی در بدن فرد ایجاد شده و آسیب های جدی به دنبال خواهد داشت.

 

یکی دیگر از بیماری هایی که با نشانه خیرگی کودک همراه است ، بیماری اوتیسم است. کودکان مبتلا به اوتیسم نیز ممکن است حالت بی حرکتی و یا خیرگی به یک نقطه را نیز داشته باشند.

علائم درگیری مغز ممکن است در بیماری های متابولیک عصبی و ارثی ، بسیار بیشتر از دیگر دستگاه های بدن  باشد. در هنگام تولد ، مغز نوزاد هنوز به تکامل آنچنانی و لازم نرسیده و به همین دلیل انواع بیماری ها و اختلالات مغزی و همچنین بیماری های متابولیکی عصبی نیز ، می تواند تاثیر زیادی بر عملکرد مغز بگذارد. بهر حال ، تشخیص به موقع این علائم و بیماری ها بسیار ضروری است ، به این دلیل که برخی از این بیماری ها ممکن است نیاز به درمان بسیار خاص و اختصاصی داشته باشد.

 

باید به این نکته توجه کرد که هر گونه نشانه و علامتی در کودک ،  بطور قطع ناشی از مشکل و بروز بیماری می باشد. در این نوع اختلال نیز منشاء بروز خیرگی در کودکان در صورتی که این خیرگی به طور مکرر و همراه با حواس پرتی ، کم شدن هوشیاری، عدم واکنش و پاسخ به اطرافیان و مات شدن باشد ، نشانه ای از بروز اختلال در کارکرد طبیعی مغز بوده و درمان آن ضروری می باشد.  حتی در زمانی که دفعات خیرگی در کودک زیاد بوده اما مدت زمان آن کم باشد ، باز هم پیگیری این مشکل توصیه می شود. گاهی  نیز حالت خیرگی تنها به صورت خیره شدن چشم بوده و همراه با علامت دیگری نیست.بیماری خیرگی در کودکان ، معمولا در سنین پایین کودک مشاهده شده و ممکن است خطرناک باشد.

 

والدین این کودکان در مورد مشکل فرزندشان احساس نگرانی کرده و به دنبال علت این موضوع هستند. بهترین گزینه در این گونه شرایط ، مراجعه به پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان است. کودکان نیز مانند بزرگسالان در هنگام بیماری  نیازمند درمان های جسمی و روحی هستند. پس مراقبت ، پیگیری و درمان بیماری ها ، مخصوصا بیماری های مربوط به مغز و اعصاب نیز باید جدی گرفته شود. به والدین توصیه می شود که نگاه کودک خود را دنبال کرده ، مراقب نگاه او باشند ، اگر کودک نگاهی خیره و ممتد داشته باشد ، امکان دارد نشان از بیماری هایی مانند بیش فعالی ، صرع کوچک ،  تشنج ، پارکینسون و سایر اختلالات مغزی باشد. در نهایت ، مراجعه به پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب برای تشخیص و درمان توصیه می شود.

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان در تهران - علت خیره شدن نوزادبه یک نقطه - انواع تشنج در نوزادان -www.childneurology.ir

وب سایت رسمی دکتر علیرضا رضایی

 فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و اطفال

فلوشیپ تشنج و صرع و نوار مغز

ماساژ سکته مغزی
فیسبوک دکتر علیرضا رضایی
گوگل پلاس لینکدین دکتر رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال واتس آپ دکتر علیرضا رضایی کانال تلگرام دکتر رضایی توییتر دکتر علیرضا رضایی
یوتیوب دکتر رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال و کودکان