فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان در تهران - علت خیره شدن نوزادبه یک نقطه - انواع تشنج در نوزادان -www.childneurology.ir

تلفن مشاوره دکتر علیرضا رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال و کودکان :09025540607

نوبت دهی : 02155406074  -  09025540607

مشاوره از طریق واتساپ : 09025540607

وب سایت رسمی دکتر علیرضا رضایی

 فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و اطفال

فلوشیپ تشنج و صرع و نوار مغز

دکتر علیرضا رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و اطفال

این مقالات موقت بوده و به زودی مطالب سایت تکمیل خواهد شد .

اختلال حاد هوشیاری

 

اختلال دلیریوم یا روان آشفتگی نوعی اختلال در هوشیاری فرداست. دلیریوم در وضعیت شناختی فرد مشکل ایجاد می کند. اختلال دلیریوم باعث تخریب شناختی می شود.این نوع اختلال به صورت خیلی حاد وشدید شروع می شود و در هشیاری فرد تاثیرات مخربی را بر جای می گذارد.

اختلال دلیریوم باعث می شود که در هشیاری فرد مشکلاتی به وجود آید.اختلال در هشیاری  به اندازه ای است که فرد در شناسایی موقعیت ها، عوامل مربوط به  هوش، قضاوت کردن و مسائل مربوط به حافظه دچار مشکلات فراوانی می شود. به دلیل تغییراتی که در ظرفیت شناختی و هوشیاری به وجود می آورد باعث می شود که فرد نتواند تمرکز کند و حالت های گیجی در او ایجاد می شود.

 

اختلال دلیریوم

 

بیماری دلیریوم می تواند دلایل فیزیکی و یا روحی و روانی داشته باشد.این نوع اختلال در کودکان به دلیل کامل نبودن دستگاه عصبی شان و افراد سالخورده به دلیل بالا رفتن سن شایع می باشد.

می توان گفت که  نوعی مشکل عصبی است که با بروز مشکل در مغز و سیستم عصبی شناسایی می شود و باعث می شود که  در میزان آگاهی فرد و توجهش به محیط اطراف اخلال ایجاد و حالت بهم ریختگی پیدا کند.

بروز ناهنجاری هایی در خلق، ادراک و رفتار های فرد بسیار در این نوع بیماری شایع می باشد.انجام حرکاتی مانند بال بال زدن و ناهماهنگی های حرکتی ودر نهایت بی اختیاری ادراری از علایم همراه اختلال دلیریوم می باشد که به طور کلی در کارکرد و ساختار مغز تغییراتی را به وجود می آورد.

 

علل عمده دلیریوم

 

1.بروز مشکلات در دستگاه عصبی مرکزی و وارد شدن صدمه به مغز

2.مشکلات جسمی مانند بیماری های قلبی و صرع و… در ایجاد این نوع اختلال می تواند تاثیر داشته باشد.

3.مسمومیت های دارویی و مصرف بیش از حد مواد

4.محرومیت طولانی مدت از خواب و…

به طور کلی عوامل زیر در ایجاد اختلال دلیروم نقش دارند:

تشنج، صرع، وارد شدن ضربه به سر، تومور مغزی، خونریزی های داخل مغز، سکته مغزی بدون خونریزی، عفونت، کمبود تغذیه، گرمازدگی، بیماری های قلبی، ریوی، غددی، کلیوی، سرطان و…

 

مشخصه های اختلال دلیریوم

 

1.بروز تغییراتی در سطح هوشیاری

2.عدم توانایی در تمرکز

3.شروع اختلال به صورت حاد می باشد.

4. دوره های این بیماری کوتاه مدت است.

5.بیماری دارای نوسانات آشکاری است و بعضا غیرقابل پیش بینی هم می باشد.

نکته: اختلال دلیریوم ممکن است با بیماری های دیگری مانند دمانس یا همان زوال عقل اشتباه گرفته شود ولی باید توجه کردکه دلیریوم به صورت خیلی سریع آغاز می شود در حالی که در اختلال دمانس شروع و سیر بیماری آهسته تر است و با سرعت کم تری پیش می رود. دوره بیماری در دمانس ممکن است طولانی تر باشد مثلا چندین ماه و یا چندین سال طول بکشد اما در دلیریوم به صورت دوره های کوتاه مدت می باشد.

به دلیل وجود هذیانات و توهم در این اختلال ممکن است با اسکیزوفرنی اشتباه گرفته شود توجه داشته باشید در سطح هوشیاری افراد اسکیزوفرن مشکلی به وجود نمی آید و میزان توهمات و هذیان ها در افراد اسکیزوفرن بسیار سازمان یافته تر می باشد.

 

اختلال دمانس

 

اختلال دمانس نوعی دیگر از اختلالات روانی است.مشخصه اصلی آن تخریب پیشرونده در کارکرد های شناختی فرد می باشد. این نوع تخریب در وضعیت هوشیاری کامل بروز می کند و همین عامل وجه تمایز آن با دلیریوم است زیرا دلیریوم در سطح هوشیاری فرد مشکل به وجود می آورد.

اختلال دمانس در زمینه ای از هوشیاری بروز میکند و به این معناست که در نبود دلیریوم به وجود می آید.دمانس باعث می شود قوای هوشی به صورت کامل تخریب شود. تمرکز و توجه فرد مبتلا دچار آسیب می شود .

 

اختلال دمانس

 

اختلال دمانس یا زوال عقل به دلیل اینکه شخصیت، قضاوت و رفتارهای اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهد باعث تخریب کارکردهای اجتماعی وشغلی را تخریب کند. میزان بازدهی فرد را در زمینه های اجتماعی و شغلی کاهش می دهد.

دمانس براثر عوامل عروقی مانند بیماری عروقی مغزی هم ایجاد می شود.دقت داشته باشید که افزایش فشارخون می تواند فرد را مستعد این بیماری سازد.

به طور کلی دمانس باعث تخریب کارکردهای شناختی می شودبدون اینکه مشکلی در سطح هوشیاری فرد به وجود آید.هوش، حافظه، توانایی فرد در موقعیت یابی، توانایی حل مساله، یادگیری و… در بیماری زوال عقل دچار مشکل شده و در نهایت باعث افت قابل ملاحظه ای در فرد از لحاظ جنبه های فردی، اجتماعی و شغلی می شود.

از شایع ترین علل آن بالا رفتن سن (بالای 65 سالگی) و نوعی دیگر که زودرس گفته می شود و قبل از 65 سالگی بروز می کند.ولی بیماری آلزایمر که با بالا رفتن سن به وجود می آید و از رایج ترین نوع اختلال دمانس می باشد.

 

 اختلالات نسیانی

 

اختلالات نسیانی شامل طبقه وسیعی از اختلالات و بیماری هایی است که به صورت اختلال نسیانی ظاهر و باعث ناتوانی فرد در تشکیل خاطرات جدید می شود.فرد توانایی یادگیری را از دست می دهد. هم چنین نمی تواند آنچه را که قبلا فراگرفته است را به یاد آورد.

 

انواع اختلالات نسیانی

 

1.اختلال نسیانی که به دلیل یک بیماری طبی عمومی به وجود می آید.

2.اختلال نسیانی ناشی از مواد

3.اختلال نسیانی میتواند ناشی از عوامل نامعین هم باشد.

 

اختلالات نسیانی

 

لازم به ذکر است که این نوع اختلال بیش تر بر اثر واردشدن ضربه سر و مصرف الکل ایجاد می شود.

در اختلال نسیانی معمولا حافظه کوتاه مدت و نزدیک آسیب می بیند. مثلا فردی که دچار اختلال نسیانی شده فراموش می کند که ناهار یا شام چه خورده است یا اگر از او اسم بیمارستان یا پزشکش زا بپرسیم به یاد نمی آورد.گاهی اوقات فراموشی به میزانی است که فرد در به یاد آوردن محل زندگی اش دچار مشکل می شود و زمان را به یاد نمی آورد. به این نکته باید توجه داشت که اگر چه آگاهی فرد در اختلال نسیانی  از بین می رود ولی فرد اتفاقات و رویدادهایی را که مربوط به گذشته دور است  مانند تجربه های دوران کودکی اش را به خوبی به یاد دارد. این افراد معمولا بی احساس به نظر می رسند و بدون اینکه عامل محرکی وجود داشته باشد به راحتی دچار برانگیختگی و سراسیمگی می شوند ومعمولا گیج و سردرگم هستند.

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان در تهران - علت خیره شدن نوزادبه یک نقطه - انواع تشنج در نوزادان -www.childneurology.ir

وب سایت رسمی دکتر علیرضا رضایی

 فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و اطفال

فلوشیپ تشنج و صرع و نوار مغز

فیسبوک دکتر علیرضا رضایی
گوگل پلاس لینکدین دکتر رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال واتس آپ دکتر علیرضا رضایی کانال تلگرام دکتر رضایی توییتر دکتر علیرضا رضایی
یوتیوب دکتر رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال و کودکان