فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان در تهران - علت خیره شدن نوزادبه یک نقطه - انواع تشنج در نوزادان -www.childneurology.ir

تلفن مشاوره دکتر علیرضا رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال و کودکان :09025540607

نوبت دهی : 02155406074  -  09025540607

مشاوره از طریق واتساپ : 09025540607

وب سایت رسمی دکتر علیرضا رضایی

 فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و اطفال

فلوشیپ تشنج و صرع و نوار مغز

دکتر علیرضا رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و اطفال

اختلال در روابط جنسی ناشی از بیماری های مغز و اعصاب

تعریف اختلالات جنسی:

 

اختلالات جنسی در واقع نوعی ناتوانی جنسی می باشد که در زمان مقاربت جنسی با شریک جنسی ممکن است ایجاد شود.  این نوع اختلالات ، در افراد مختلف متفاوت بوده و از نظر کیفی  می توان گفت که   وجود یک اختلال ،  با اختلال جنسی دیگر تا حدودی  متفاوت است. به عنوان مثال فردی که به زود انزالی جنسی دچار  است ممکن است قادر به مقاربت جنسی باشد ،  اما در مورد راضی کردن و  به نوعی به  رضایت رساندن شریک جنسی خود دچار ناتوانی باشد.  اما زمانی که فردی به هر دلیلی در هنگام مقاربت در نعوظ جنسی( که در مردان است )   دچار ناتوانی باشد ،  این ناتوانی جنسی  ، با ناتوانی در به اوج لذت جنسی رساندن شریک جنسی خود بسیار متفاوت می باشد. انواع اختلالات جنسی شامل موارد زیر می باشد :  ناتوانی در نعوظ ، اختلالات انزال، مانند زود انزالی، دیر انزالی،  سرد مزاجی ، بی میلی جنسی، ،  فوبی جنسی ویا ترس جنسی ، درد جنسی (واژینیسم)،  ترس از مقاربت که بیشتر مخصوص خانم ها می باشد) و .... . هرگونه اختلالي كه اين رابطه را  دچار اختلال کند و در نتيجه باعث عدم رضايت از رابطه جنسي گردد. تمام این عوامل و اختلالات ، می تواند  باعث بروز  نارسايي جنسي شود.  اختلال جنسي در زنان و مردان مي تواند موارد زیادی را تحت تاثیر قرار دهد که شامل :  علاقه يا تمايل، ایجاد هیجان شدید و ارگاسم  می شود. درمان جنسي  در این گونه موارد تاثیر زیادی داشته و کاملا  کمک رسان است . پس از درمان تقریبا زوج ها می توانند رضایت خاطر زیادی از روابط جنسی خود داشته باشند.

 

تعریف انحراف جنسی:

 

انحراف جنسی که به نوعی  یک اختلال جنسی محسوب می شود و در این اختلال ،  تمایلات جنسی فرد دقیقا دور از اصول و چارچوب های طبیعی روابط جنسی می باشد.  برای مثال : خود ارضایی ،  تمایلات جنسی همجنس خواهانه (به جز افرادی که دارای نقص جسمانی می باشند) ، مازوخیسم جنسی یا خود آزاری جنسی، سادیسم جنسی یا دیگر آزاری جنسی، فتیشیزم یا شئ پرستی جنسی (لذت جنسی از پای جنس مخالف و اشیا مرتبط)، حیوان خواهی یا زوفیلیا، کودک آزاری یا پدوفیلیا، مبدل پوشی یا ترنسوتیزم، خود نمایی جنسی یا اگزیبیشنیزم، چشم چرانی یا تماشاگری جنسی یا وویریسم  اسکوپوفیلیا و ... . کلیه این موارد شامل انحرافات جنسی می شوند .

 

اختلالات جنسی در زنان

اختلال جنسی، در واقع ایجاد مشکلات مختلفی  در مراحل مختلف رابطه جنسی می باشد که نیازمند درمان است.  هر رابطه جنسی،  معمولا از چند مرحله تشکیل شده است که ابتدای آن همراه با  تحریک جنسی و پایان آن نیز با  فرو نشستن تحریک همراه است.   هر گاه در هر کدام از این مراحل مشکلی به وجود آید ، در پی آن اختلالی هم در رابطه جنسی به وجود می آید. اختلالات مربوط به روابط جنسی در زنان معمولا به صورت زیر است .

 

۱- اختلال عدم علاقه و تمایل به رابطه جنسی

در این نوع  اختلال، معمولا فرد ،  علاقه زیادی به برقراری ارتباط جنسی نداشته و این کار را با اکراه انجام می دهد.

 

۲- اختلال در ارگاسم

در این اختلال، زن ممکن است خیلی تحریک شده باشد اما در نهایت  به ارگاسم یا اوج لذت جنسی نرسد.

 

۳- اختلال بازداری و عدم تحریک جنسی

در این نوع  اختلال، فرد در مورد  تحریک شدن و واکنش جنسی به طرف مقابل  دچار مشکل است؛   از دلایل این نوع اختلال  ، می توان موارد زیر را عنوان کرد :   احساس گناه، ، تعارض و تضاد  درونی میان میل به انجام رابطه جنسی و همچنین  ترس ناخودآگاه ازانجام آن، اضطرابی که مربوط به عدم دانش صحیح در مورد رابطه جنسی است ،  انتظارات غیرواقع بینانه از رابطه جنسی،  تجربه های ناخوش آیند جنسی ، پیام های منفی والدین درباره عمل جنسی،  و نیز استفاده از داروها و بیماری هایی که بر عملکرد تستسترون و هیپوفیز اثر می گذارند

 

۴- اختلال واژینیسم

 این نوع اختلال شامل انقباض و بسته شدن و به نوعی اسپاسم خود به خودی عضلات خارجی اندام تناسلی و انقباض غیرارادی آنها است که تقریبا مانع از  رابطه جنسی می شود.

 

اختلالات جنسی در مردان

۱- اختلال ارگاسم مرد

 اختلال ارگاسم در مردان به صورتی است که  به اوج لذت جنسی یا به اصطلاح انزال نمی رسند،. البته  این نوع  اختلال می تواند همیشگی باشد یعنی از اولین رابطه جنسی تاکنون وجود داشته باشد و یا  اینکه به صورت اکتسابی بوده و از یک زمان به بعد به وجود آید،  در ضمن  باید گفت که این اختلال می تواند موقعیتی باشد به این صورت که  تنها در  برخی از موارد خاص رابطه جنسی بوده و یا فراگیر باشد ،  یعنی در همه روابط جنسی وجود داشته باشد. این بیماری می تواند به طور  شدید یا متوسط بروز کند.

 

۲- اختلال انزال زودرس

انزال مکرر  و زیاد همراه با تحریک جنسی، در زمان رابطه جنسی و یا پیش از آن به صورت اختلال انزال زود رس می باشد. این اختلال باعث می شود که طرف مقابل و یا خانم ها به اوج لذت جنسی نرسیده و یا رضایت کامل نداشته باشند.

 

۳- اختلال در نعوظ

نقص در شروع یا ادامه نعوض در مرد، ناتوانی پایدار یا مکرر در شروع یا ماندگاری نعوظ تا کامل شدن فعالیت جنسی. این اختلال هم مثل اختلالات قبل می تواند همیشگی یا اکتسابی باشد.

 

اختلال جنسی با ریشه هایی از بیماری مغز و اعصاب

مغز و اعصاب در انسان  که از حساسترین نقاط موجود در بدن انسان است،  ممکن است دچار بیماری‌های خاصی ‌شود که برای اکثر این بیماری‌ها، راه های درمان متفاوتی نیز  وجود دارد و طبق نظریه محققین این رشته، اکثر بیماری‌های داخلی در مغز ، با شرایط روحی و روانی فرد مرتبط هستند. بروز بیماری و اختلال در هر یک از اندام های بدن به طور طبیعی سبب تاثیر گذاری بر سیستم کلی بدن و دیگر اندام ها می شود. بیماری های مربوط به مغز و اعصاب و تحریک های عصبی نیز سبب اختلال در دیگر اندام ها می شود . مخصوصا سیستم دستگاه تناسلی که رابطه زیادی با مغز و اعصاب در فرد دارد.

 

اختلالات دستگاه عصبی

 کار دستگاه عصبی ، در حقیقت در نتیجه یک فرآیند بسیار منظم بین مغز، اعصاب محرکه و حسی و اندام تناسلی است و هر گونه اختلال در این مسیر ، مشکلاتی را به وجود می اورد.  اگر ضایعه و اختلالی  در نواحی فوقانی نخاع به وجود آید ،   اغلب مشکل خاصی در زمینه روابط جنسی مشاهده نمی شود.  اما مطالعات نشان داده است که در بیشتر سرطان های مغزی ، آلزایمر ، صرع ، ، و پارکینسون  ، کاهش میل جنسی، فرد را آزار داده و بروز می‌ نماید. همچنین کسانی که دچار شکستگی های شدید لگن  شده و یا آن هایی که عمل جراحی در مورد  برداشت کامل پروستات  داشته اند ، به دلیل  ایجاد آسیب رسیدن به  اعصاب ناحیه پرینه و لگن  به طور معمول اختلالات جنسی در آن ها  مشاهده می شود.

در این میان،  بیماری دیابت را نیز  به جرات می‌ توان به عنوان  شایع ‌ترین بیماری هورمونی در جهت  بر هم زدن  سیستم تناسلی نام برد.  اما این مساله در افرادی رخ می دهد  که قند خون خود را مرتب کنترل نمی‌ کنند.

نعوظ همراه  با تحریک حسی یا ذهنی یا هر دو آنها به وجود می آید.  . تکانه های مغز و اعصاب  به صورت موضعی موجب می شوند تا  که عضلات  به صورت ریلکس در آمده و جریان خون وارد آن شده و حفره ها و فضاها را پر کند.

از آنجا که نعوظ به یک ترتیب خاصی نیازمند است ،  به همین دلیل ، ناتوانی در نعوظ ویا اختلال در هر یک از این اتفاقات می تواند بروز یابد. این ترتیب و توالی شامل تکانه های عصبی در مغز، ستون فقرات، و ناحیه ای از  اطراف آلت تناسلی و همچنین واکنش عضلات، بافت های فیبری، سیاهرگها و سرخرگها در نزدیکی اجسام غاری می شود.

آسیب رسیدن به اعصاب، سرخرگها، عضلات صاف، و بافت های فیبری که  اغلب مواقع به  دلیل وجود بیماری و اختلال رخ می دهد ،  یکی از  معمول ترین دلایل مهم در  ایجاد ناتوانی نعوظ می باشد.  تقریبا 70 درصد از موراد و مشکلات مربوط به ناتوانی جنسی  از طریق بیماریهایی مثل دیابت، اعتیاد به الکل ،  مشکلات کلیوی، ، تصلب بافت و نسوج ،  بیماری های عروقی ، تصلب شریان ، و بیماری های عصب شناسی بروز پیدا می کنند.  بین 35 تا 50 درصد از مردهای دیابتی نیز دچار ناتوانی نعوظ می شوند.

 

انتخاب های سبک زندگی که مربوط به بیماری های قلبی و عروقی می باشد نیز خطر ابتلا به ناتوانی نعوظ را بالا می برد. سیگار کشیدن، اضافه وزن، و ورزش نکردن هم می توانند دلایل احتمالی این مشکل باشند.

 همچنین، باید خاطر نشان کرد که انجام عمل های جراحی  (به ویژه جراحی های مربوط به سرطان پروستات و مثانه)  نیز می تواند  سبب ایجاد آسیب و اختلال در عصب ها و سرخرگهای نزدیک آلت تناسلی شده و  در آخر  سبب ناتوانی در نعوظ شوند. آسیب رسیدن به آلت تناسلی، ستون فقرات، پروستات، مثانه، و لگن خاصره نیز می تواند با صدمه زدن به عصب ها، عضلات صاف، سرخرگ ها و بافت های فیبری اجسام غاری موجب ناتوانی نعوظ شوند.

علاوه بر این، ناتوانی در نعوظ می تواند یکی از عوارض جانبی بسیاری از داروهای متداول مثل داروهای فشارخون، آنتی هیستامین یا ضد حساسیت ها، داروهای ضدافسردگی، مسکن ها، داروهای کنترل کننده اشتها، و سیمتیدین (داروی زخم) باشد.

 در برخی بیماری های مغز و اعصاب نیز همانند بیماری ام اس ممکن است ناتوانی و اختلالات جنسی مشاهده شود . علايم جسمي بيماري ام‌اس مي‌تواند بر واکنش های جنسي تاثير زیادی بگذارد و فعاليت‌هاي جسمي و رواني جنسي را برای فرد سخت کرده و با مشکل مواجه شود.  ورزش منظم و فعالیت  روزانه  کمک موثری در جهت کاهش علايم جسمي و  همچنین بهبود احساس رضایت  می باشد.

 

علاوه بر بیماری دیابت ، پر کاری و یا کم کاری تیروئید ، و تومورهای هیپوفیز،  و نیز سندرم کوشینگ نیز از بیماری های  های هورمونی محسوب می شوند که باعث اختلال در روابط جنسی می شود.

هرگونه اختلال در روند و  میزان خون ‌رسانی اندام ، باعث ایجاد مشکلات زیادی مانند  پوسیده شدن ناگهانی اندام می شود . مخصوصا ،  کسانی که مبتلا به اختلالات شریان خون ‌رساننده به اندام هستند .

 

درمان اختلالات جنسی

درمان هایی که برای اختلالات جنسی وجود دارد بسیار گسترده می باشد.  اما این نکته ضروری است که فردی که دچاراختلالات جنسی می باشد بهتر است به   یک متخصص مراجعه کند.

 

درمان عدم تحریک جنسی

به طور کلی روند واکنش جنسی در زنان نسبت به مردان دارای روند کند تری می باشد .  و به همین دلیل ، زنان برای ایجاد یک رابطه جنسی موثر و رضایتبخش،  نیازمند آمادگی ذهنی و تحریک جنسی بیشتری هستند.  به همین دلیل در بسیاری از موارد ، مردان می توانند با خودداری بیشتر و عدم اصرار به منظور ایجاد رابطه جنسی ، زنان را از نظر روانی و هیجانی بیشتر آماده کنند .

 

درمان واژینیسم

برای درمان اختلال واژینیسم، بیمار باید از استرس و موارد تنش زا خود داری کرده و در هنگام تحریک جنسی، از طریق تمرینات بدنی و ریلکس کردن  انقباض های ماهیچه ای بدنش را کاهش دهد.  همزمان با  این کار ، بیمار علاقه بیشتری در مورد دریافت  اطلاعات مربوط به اندام های تناسلی خود پیدا می کند.

 

- درمان بی میلی جنسی

یکی از  متداول ترین درمان ها  ی مربوط به بی میلی جنسی، فراهم کردن شرایط  به منظور تحریک جنسی است. آموزش خیال پردازی نیز یکی از روش های درمانی در بی میلی جنسی محسوب می شود.  تنظیم برنامه زمان بندی آمیزش جنسی نیز کمک  موثری خواهد بود.

 

- درمان انزال زودرس و دیررس

در انزال زودرس  معمولا از روش های رفتاری و در انزال دیررس نیز  از طریق ایجاد  تمرکز بر اندام های جنسی استفاده می شود؛ در اینجا همسر نیز نقش مهمی برعهده دارد. همچنین باید در مورد کاهش اضطراب  و تنش نیز تمرکز کرد.  .

 

روش های درمانی اختلال در نعوظ

در درمان اختلالات جنسی این روش ها به کار برده می شود: جلوگیری از تلاش زیاد  برای دخول، تمرکز حسی و کسب لذت جنسی بدون در نظر گرفتن  دخول، تغییر در  حالت ها ی مربوط به  رابطه جنسی.

 

- درمان اختلال مشترک جنسی بین  زن و مرد

زمانی که دو طرف تمایل زیادی  برای رابطه جنسی ندارند یا حتی از این رابطه اکراه دارند ،   در این حالت معمولا روانشناسان  کم کننده خواهند بود.

 

 

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان در تهران - علت خیره شدن نوزادبه یک نقطه - انواع تشنج در نوزادان -www.childneurology.ir

وب سایت رسمی دکتر علیرضا رضایی

 فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و اطفال

فلوشیپ تشنج و صرع و نوار مغز

فیسبوک دکتر علیرضا رضایی
گوگل پلاس لینکدین دکتر رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال واتس آپ دکتر علیرضا رضایی کانال تلگرام دکتر رضایی توییتر دکتر علیرضا رضایی
یوتیوب دکتر رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال و کودکان